Egenvård

Vikten av rätt kompetens hos apotekspersonal är central. Konsekvenserna kan bli ödesdigra om misstag begås. Ett nära kundmöte skapar också förutsättningar för optimal och säker läkemedelsanvändning av kunden.

Läkemedelsakademin erbjuder därför ett 50-tal e-utbildningar inom egenvårdsområdet med kunskapstest och kundfall. Hela Egenvårdsutbildningen ger 9,5 FOKUS-poäng enligt Sveriges farmaceuters poängsystem för kompetensutveckling.

Hur gör jag för att komma igång med egenvårdsutbildningarna? Läs mer nedan!

Kronans apotek
Du som arbetar på Kronans apotek anmäler dig med din kronans-mejladress på www.apsegenvard.se.
Observera! Du använder din kronans-mejladress både som användarnamn och som mejladressDet kan ta upp till 2 vardagar innan licensen blivit godkänd.
Då licensen blivit godkänd får du ett mejl skickat till dig där det står att licensen är skapad. (Ibland hamnar mejlet i skräpposten, så kika där om du inte fått något bekräftelsemail i din vanliga inkorg).

Apoteksgruppen
Ni som arbetar på Apoteksgruppen har en gemensam inloggning till egenvårdsutbildningarna. Det är apotekets mejladress som är användarnamn, kontakta din apotekschef för inloggningsuppgifter. Kommer ni inte in trots att ni har ett konto? Det kan bero på att många apotek nyligen bytt mejladress (vår 2019). Kontakta oss för att ändra mejladressen.

Lloyds apotek
Kontakta din apotekschef

Apotea
Kontakta din apotekschef

Enskilda Licenser
Är du privatperson eller tillhör du inte något av ovan apotek som har avtal med oss? För information och anmälan klicka här.

Kontaktperson

Projektadministratör
Egenvårdsutbildningar

Veronica Helzel
veronica.helzel@lakemedelsakademin.se
Tel. 08-723 50 87

Nyhetsbrev

Här hittar du löpande information om våra utbildningar

FOKUSlogga