Expeditionsförfattningar på apotek

Studera när du vill. Ett roligt och tidseffektivt sätt att lära sig då resor och spilltid elimineras. Du kan när som helst med personlig inloggning gå in via internet och nå dina kurser.

Uppdaterad juli 2020 i enlighet med gällande regelverk.

Målgrupp
Den här digitala utbildningen i expeditionsförfattningar är främst till för dig som är farmaceut och som behöver uppdateras/reaktiveras inom området, eller för dig som farmaceut som kommer från länder inom eller utom EU-området. Kursen är även värdefull för dig som apotekstekniker med receptbehörighet.

Kursinnehåll
Kursen belyser de regelverk som finns för svensk apoteksverksamhet, vad dessa innebär samt vilket ansvar du som farmaceut har i receptkundmötet. Efter genomgången kurs ska du veta vilka regelverk du har att förhålla dig till, samt veta vad som krävs av dig som farmaceut i receptkundmötet.

Kursen är uppbyggd i fem delar och innehåller teori, kundfall och reflektionsfrågor samt ett avslutande kunskapstest. Kurslängd cirka 2,5 timmar. När du klarat kunskapstestet kan du ladda ner ett diplom från utbildningens startsida.

Ämnesområden

I kursen berörs följande:

1. Svenskt apoteksväsende

2. Läkemedel

3. Högkostnadsskydd & Nationella läkemedelslistan

4. Förskrivning av läkemedel och teknisk sprit

5. Mottagande av recept på apotek

Kunskapstest


Metod
Modulerna är webbaserade och åtkomliga med inloggning som mejlas separat. Uppdateringar, utveckling och underhåll av utbildningsmoduler och tillhörande material sker årligen.

Anmälan
För att köpa en licens, läs mer här.

Vi erbjuder även  
E-learning Egenvård, läs mer här.
E-learning Farmakoterapi, läs mer här.

Kontaktperson

Projektadministratör
Övriga utbildningar

Jenny Hagberg
jenny.hagberg@lakemedelsakademin.se
Tel. 08-723 50 08

Nyhetsbrev

Här hittar du löpande information om våra utbildningar